Skip to main content

Vanliga frågor – FAQ

Här får du svar på dina frågor

Vanliga frågor FAQ

Vad kostar en biljett till Latitud 57?
  • En tvådagarsbiljett till Latitud 57, 2020 kostar 795 kronor (förköp) 850 kronor (på luckan*).
  • En endagarsbiljett till Latitud 57, 2020 kostar 695 kronor (förköp) 700 kronor (på luckan*).
  • Barnbiljett (7-14) år kostar 190 kronor (förköp) 200 kronor (på luckan*).
  • Barn upp till 7 år går in gratis. Alla priser är inklusive moms 6%
  • Du köper din biljett på: Oskarshamns Turistinformation, Ica Maxi Oskarshamn, Oskarshamns-Tidningen, Nortic.se, latitud57.se

Viktigt att notera: du köper biljett till festivalen Latitud 57 och inte någon specifik artist.

När och vart är Latitud 57?

Latitud 57 kommer att gå av stapeln 9-10 juli 2021 på Brädholmen i Oskarshamn. Brädholmen ligger i hamnen i Oskarshamn och är en av Sveriges vackraste spelplatser.

Adress till festivalområdet:
Brädholmen, Skeppsbron 4, Oskarshamn

Hur söker jag ackreditering till latitud 57?

Om du vill bevaka Latitud57 för något media ska du skicka in en ansökan till christian@bradholmenevent.se

Hur gör jag om jag vill jobba på Latitud57?

Skicka ett mail till info@bradholmenevent.se och gör en intresseanmälan så kommer vi att höra av oss till dig så fort som möjligt. Ange även inom vilket område du vill jobba.

Kan jag känna mig trygg på Latitud57?

Livemusik är något av det bästa som finns. En bra konsert där du tillsammans med andra människor delar en fantastisk upplevelse kan få din kropp att bubbla och skapa känslor av gemenskap och eufori. Men många människor på en liten yta kan också skapa problem och därför har vi i Brädholmen Event sedan länge målmedvetet arbetat för att förebygga alla former av sexuella ofredanden och göra Latitud 57 till en så trygg och säker plats som möjligt. Latitud 57 är en del av projektet Dare to Care. Läs mer om Dare to Care här.

Vi har historiskt varit lyckligt förskonade från incidenter men kommer med anledning av de händelser som den senaste tiden inträffat på andra festivaler i landet att ytterligare skärpa uppmärksamheten kring sexualbrott.

Inför årets Latitud kommer samtliga ordningsvakter och värdar, drygt 50 personer, att ha extra uppmärksamhet på sexuella ofredanden och naturligtvis bistå eventuella brottsoffer så att korrekt information kan lämnas vidare till polisen. Som en extra säkerhet kommer vi att upprätta en trygghetstelefon 072-214 30 15 som kommer vara bemannad under festivalens öppettider dit man kan vända sig om det inte finns någon ordningsvakt eller värd i närheten.

Vi vill även uppmuntra alla att prata med varandra om gränser, normer och att bli bättre på att säga ifrån när någon beter sig illa. Alla behöver sluta peka på varandra och istället hjälpas åt att bygga ett samhälle där alla kan känna sig trygga och säkra – överallt.

//Brädholmen Event

När kommer mitt favoritband att spela?

Spelschemat kommer upp på latitud57.se och på vår  Facebook-sida så fort det är klart.

Är det någon åldersgräns på Latitud57?

Nej, det är ingen åldersgräns på Latitud 57. Barn under 13 år bör ha med sig hörselkåpor eller hörselproppar.